Τρίτη 26 Μαΐου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ : «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΕΥΠΑΘΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ»


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ : «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΕΥΠΑΘΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσαν τα Κοινωνικά Συσσίτια των Αιγάλεω – Χαϊδαρίου, με θέμα «Κοινωνικός Αποκλεισμός και Ενδυνάμωση των Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων».
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 25/05/2015 στο πνευματικό κέντρο Αιγάλεω «Γιάννης Ρίτσος» (Δημαρχείου 17 & Κουντουριώτου).
Ομιλητές στην ημερίδα ήταν η κα Μαργκώ Λιατήρα, Ψυχολόγος - Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δικτύωσης Κ.Ψ.Κ.Υ.Μ.Α., η κα Βασιλική Παπαευθυμίου, Κοινωνική Λειτουργός των Κοινωνικών Συσσιτίων Αιγάλεω – Χαϊδαρίου και η κα Δήμητρα Κατσιώτη, υποστηρικτικό προσωπικό Κοινωνικών Συσσιτίων Αιγάλεω – Χαϊδαρίου.
Την έναρξη της ημερίδας πραγματοποίησε ο δημοσιογράφος κ. Παναγιώτης Μαργαρώνης, ο οποίος ήταν συντονιστής της εκδήλωσης. Τη συζήτηση άνοιξε η κα Βασιλική Παπαευθυμίου, η οποία αναφέρθηκε στην έννοια του Κοινωνικού Αποκλεισμού και στο ρόλο του Κοινωνικού Λειτουργού στα Κοινωνικά Συσσίτια. Στη συνέχεια, η κα Δήμητρα Κατσιώτη ανέπτυξε το κομμάτι της εξυπηρέτησης στο χώρο των Κοινωνικών Συσσιτίων. Τέλος, η κα Μαργκώ Λιατήρα, την οποία ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για τη συμμετοχή της, ανέλυσε τις ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις της ανεργίας και την αντιμετώπισή τους.
Στο Δίκτυο λειτουργούν Γραφείο Διαμεσολάβησης, Τράπεζα Χρόνου , Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικό Συσσίτιο και Κοινωνικό Παντοπωλείο.
Το Κοινωνικό Συσσίτιο λειτουργεί στα πλαίσια του Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Αιγάλεω-Χαϊδαρίου και εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του «ΕΣΠΑ 2007-2013».






Καλούμε όλες και όλους όσους επιθυμούν να συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια αλληλεγγύης και ανθρωπιάς να έρθουν σε επικοινωνία με το Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Αιγάλεω-Χαϊδαρίου στο τηλ. 210-53.20.551 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση (www.domesaigaleohaidari.gr ) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου