Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΑΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ



Στα πλαίσια της κοινωνικής δικτύωσης, οι Κοινωνικές Λειτουργοί του Κοινωνικού Συσσιτίου και της Τράπεζας Χρόνου επισκέφτηκαν το Κέντρο Προστασίας Μάνας και Παιδιού στο Δήμο Αιγάλεω. Σκοπός ήταν η ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας και τα οφέλη των συμπολιτών μας από τις υπηρεσίες που προσφέρει το Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Αιγάλεω-Χαϊδαρίου.
Στο Δίκτυο Λειτουργούν Γραφείο Διαμεσολάβησης, Τράπεζα Χρόνου , Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικό Συσσίτιο και Κοινωνικό Παντοπωλείο .
Το Κέντρο Προστασίας Μάνας και Παιδιού παρέχει υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Σκοπό έχουν την διασφάλιση και προάσπιση της υγείας των ασφαλισμένων βρεφών, παιδιώνεφήβων και εγκύων όλων των ενταχθέντων στον Οργανισμό ασφαλιστικών ταμείων.
   Στο Μαιευτικό – Γυναικολογικό Ιατρείο: οι έγκυοι προσέρχονται μετά από διαπίστωση της εγκυμοσύνης τους και παρακολουθούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα (προγεννητικός έλεγχος και εξετάσεις, συμβουλές διατροφής, μητρικού θηλασμού, κ.ά.)
   Στο Παιδιατρικό Ιατρείο: προσέρχονται βρέφη και παιδιά για εμβολιασμούς, σωματομετρήσεις, παρακολούθηση της ανάπτυξης τους , συμβουλές διατροφής, στοματικής και ατομικής υγιεινής,
αντιμετώπιση ιατροκοινωνικών προβλημάτων κ.α
Στο Οδοντιατρικό Ιατρείο προσέρχονται παιδιά για αντιμετώπιση οδοντικών προβλημάτων.
Η παρακολούθηση των προσερχόμενων ατόμων δύναται να συνεχίζεται κατ΄ οίκον
από τις Επισκέπτριες Υγείας. Σκοπός των κατ΄ οίκον επισκέψεων είναι η σύνδεση του
Κέντρου με την οικογένεια.
Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν κατόπιν ραντεβού μέσω Ε.Ο.Π.Υ.Υ.  
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την επισκέπτρια υγείας κα. Νάκα Λαμπρινή καθώς και το υπόλοιπο προσωπικό του κέντρου για την καλή συνεργασία που έχει ως τελικό αποδέκτη τον συνάνθρωπο. Η Τράπεζα Χρόνου λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή 09.00 με 17.00 πληροφορίες και στο διαδίκτυο στην διεύθυνση www.txaigaleohaidari.gr.
Η Τράπεζα Χρόνου λειτουργεί στα πλαίσια του Δικτυού Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Αιγάλεω-Χαϊδαρίου και εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του «ΕΣΠΑ 2007-2013». 






Καλούμε όλες και όλους όσους επιθυμούν να συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια αλληλεγγύης και ανθρωπιάς να έρθουν σε επικοινωνία με το Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Αιγάλεω-Χαϊδαρίου στο τηλ. 210-53.20.551 (www.domesaigaleohaidari.gr ) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου