Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝ


ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Η ορθολογική χρήση των αντιβιοτικών» που διοργάνωσε το Κοινωνικό Φαρμακείο Περιστερίου και το Κοινωνικό Φαρμακείο Αιγάλεω-Χαϊδαρίου την Τετάρτη 27 Μαΐου.
Βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η κα Κυριακή Κανελλακοπούλου, καθηγήτρια Παθολογίας- Λοιμώξεων του Πανεπιστημίου Αθηνών, η κα Άννα Τσαγκλή, φαρμακοποιός του Κοινωνικού Φαρμακείου Περιστερίου, και η κα Μαρία-Ελεούσα Γερακίνη, κοινωνική λειτουργός του Κοινωνικού Φαρμακείου Αιγάλεω-Χαϊδαρίου.
Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο δημοσιογράφος κος Παναγιώτης Μαργαρώνης. Επίσης, σύντομες τοποθετήσεις έκαναν ο κος Αλέξανδρος Οικονόμου, επιστημονικά υπεύθυνα της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ, και ο πατήρ Εμμανουήλ, υπεύθυνος του Κοινωνικού Ιατρείου της Ιεράς Μητρόπολης Περιστερίου.
Η κα Κανελλακοπούλου μίλησε για το φαινόμενο της κατάχρησης των αντιβιοτικών, επισήμανε τις αρνητικές επιπτώσεις του φαινομένου αυτού και αναφέρθηκε εκτενώς στη σωστή χρήση τους. Στο τέλος της εκδήλωσης, το κοινό απηύθηνε στην καθηγήτρια τις ερωτήσεις του.
Ευχαριστούμε θερμά τους ομιλητές και τους παρευρισκόμενους που μας τίμησαν με την παρουσία τους στην ημερίδα. 
  Οι Δομές Γραφείο Διαμεσολάβησης, Τράπεζα Χρόνου, Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο λειτουργούν στα πλαίσια του Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Περιστερίου το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του «ΕΣΠΑ 2007-2013».
















Καλούμε όλες και όλους όσους επιθυμούν να συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια αλληλεγγύης και ανθρωπιάς να έρθουν σε επικοινωνία με το Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Περιστερίου στο τηλέφωνο 210-577.1176 και στην ηλεκτρονική Διεύθυνση www.domesperisteri.gr .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου