Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

Στα πλαίσια της κοινωνικής δικτύωσης, η κοινωνική λειτουργός της Τράπεζας Χρόνου επισκέφθηκε το  Κέντρο Συμπαράστασης Παιδιών και Οικογενειών και συνομίλησε με την πρόεδρο του κέντρου κα Μυρτώ Λαιμού. Ακολούθησε ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας αλλά και τα οφέλη που έχουν οι συμπολίτες μας από τις υπηρεσίες που προσφέρει το Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Αιγάλεω-Χαϊδαρίου.
Η κα Λαιμού μας μίλησε για το κέντρο συμπαράστασης παιδιών και οικογενειών το οποίο απευθύνεται σε παιδιά που ανήκουν σε φυλετικές, εθνικές, θρησκευτικές μειονότητες, κυρίως παιδιά τσιγγανόφωνων και τουρκόφωνων Μουσουλμάνων απο τη Δυτική Θράκη.Παιδιά που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά, οικογενειακά προβλήματα, προβλήματα ρατσισμού και περιθωριοποίησης.Το κέντρο παρέχει τις υπηρεσίες του στα παιδιά,στους εφήβους και στους γονείς τους και λειτουργεί Κέντρο Εφήβων και Νέων καθώς και Κοινωνική Υπηρεσία. Ευχαριστούμε θερμά την κα Λαιμού για τη διάθεση συνεργασίας και για την ουσιαστική συζήτηση.
Η Τράπεζα Χρόνου λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή 09.00 με 17.00 πληροφορίες και στο διαδίκτυο στην διεύθυνση www.txaigaleohaidari.gr.
Στο Δίκτυο Λειτουργούν Γραφείο Διαμεσολάβησης, Τράπεζα Χρόνου, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Συσσίτιο και Κοινωνικό Φαρμακείο.
Η Τράπεζα Χρόνου λειτουργεί στα πλαίσια του Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Αιγάλεω-Χαϊδαρίου και εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του «ΕΣΠΑ 2007-2013».



Καλούμε όλες και όλους όσους επιθυμούν να συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια αλληλεγγύης και ανθρωπιάς να έρθουν σε επικοινωνία με το Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Αιγάλεω-Χαϊδαρίου στο τηλ. 210-53.20.551 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση (www.domesaigaleohaidari.gr ) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου