Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ



Στα πλαίσια της Κοινωνικής Δικτύωσης, η κοινωνική λειτουργός της Τράπεζας Χρόνου επισκέφτηκε το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και συγκεκριμένα τη Διεύθυνση Κοινωνικών Παρεμβάσεων προκειμένου να ενημερώσει για τον τρόπο λειτουργίας αλλά και τα οφέλη που έχουν οι συμπολίτες μας από τις υπηρεσίες που προσφέρει το Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Αιγάλεω-Χαϊδαρίου.                 
Την υποδέχθηκαν ο κος Καρούντζος Γεώργιος, προϊστάμενος του τμήματος Kέντρων Kοινωνικής Στήριξης και Ξενώνων του Ε.Κ.Κ.Α και η κα Μάνθου Γιώτα ψυχολόγος- κοινωνική λειτουργός στη Συντονιστική Υπηρεσία Δράσεων Παιδικής Προστασίας.
Το Ε.Κ.Κ.Α είναι ένας Οργανισμός Τριτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας και Αλληλεγγύης και η θεσμική του αποστολή είναι :
  • η αναφορά, η παρακολούθηση, η τεκμηρίωση, η αξιολόγηση, η πιστοποίηση, ο συντονισμός, η υποστήριξη και η διασύνδεση των δράσεων του Δικτύου των Υπηρεσιών, που παρέχουν κοινωνική φροντίδα και αλληλεγγύη,
  • η παροχή υπηρεσιών επείγουσας ψυχολογικής και κοινωνικής στήριξης σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες, οικογένειες και κοινωνικά ευάλωτες ομάδες που περιέρχονται σε κατάσταση έκτακτης κοινωνικής ανάγκης, κοινωνικού αποκλεισμού και κρίσης,
  • η ενημέρωση των πολιτών για θέματα κοινωνικής πρόνοιας και η διασύνδεσή τους με το δίκτυο των υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας,
  • η υποστήριξη των αναγκών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,
  • η γνωμοδότηση σε θέματα του τομέα κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης, έπειτα από παραπομπή του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και
  • η εκπαίδευση επαγγελματιών σε θέματα κοινωνικής πρόνοιας και η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε αυτά.
Το Δίκτυο των Υπηρεσιών και των Μονάδων του Ε.Κ.Κ.Α που υλοποιούν δράσεις Κοινωνικής Παρέμβασης και παρέχουν υπηρεσίες Κοινωνικής Φροντίδας είναι:
·         η τηλεφωνική γραμμή άμεσης κοινωνικής βοήθειας 197,
·         η Εθνική Γραμμή Παιδικής Προστασίας 1107,
·         τα κέντρα κοινωνικής στήριξης,
·         τα κέντρα επείγουσας υποδοχής γυναικών σε κρίση και των παιδιών τους,
·         οι ξενώνες καταφύγια προστατευμένης φιλοξενίας γυναικών και των παιδιών τους,
·         οι κοινωνικοί ξενώνες αστέγων,
·         η υπηρεσία διαχείρισης κρίσεων,
·         η υπηρεσία άμεσης κοινωνικής παρέμβασης,
·         η  υπηρεσία συντονισμού και διαχείρισης αιτημάτων στέγασης αιτούντων άσυλο,
·         η επιχειρησιακή συντονιστική υπηρεσία δράσεων παιδικής προστασίας καθώς και
·         δράσεις επιτελικές, συντονιστικές και επιστημονικές στον τομέα της πρόνοιας.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κο Καρούντζο και την κα Μάνθου για τον εποικοδομητικό διάλογο και για την άψογη συνεργασία.

Στο Δίκτυο Λειτουργούν Γραφείο Διαμεσολάβησης, Τράπεζα Χρόνου , Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Συσσίτιο και Κοινωνικό Φαρμακείο.

Η Τράπεζα Χρόνου λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή 09.00 με 17.00 πληροφορίες και στο διαδίκτυο στην διεύθυνση www.txaigaleohaidari.gr.
Τους ευχαριστούμε για την καλή συνεργασία που έχει ως τελικό αποδέκτη τον συνάνθρωπο.                                                                       

Η Τράπεζα Χρόνου λειτουργεί στα πλαίσια του Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Αιγάλεω-Χαϊδαρίου και εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του «ΕΣΠΑ 2007-2013». 


Καλούμε όλες και όλους όσους επιθυμούν να συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια αλληλεγγύης και ανθρωπιάς να έρθουν σε επικοινωνία με το Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Αιγάλεω-Χαϊδαρίου στο τηλ. 210-53.20.551 (www.domesaigaleohaidari.gr ) 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου