Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΑΣΤΟΥ «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ»


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΑΣΤΟΥ       «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ»

Στα πλαίσια της δικτύωσης με φορείς και υπηρεσίες, οι Κοινωνικές Λειτουργοί του Κοινωνικού Συσσιτίου και της Τράπεζας Χρόνου επισκέφθηκαν τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής». Σκοπός ήταν η ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας και τα οφέλη των συμπολιτών μας από τις υπηρεσίες που προσφέρει το Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Αιγάλεω-Χαϊδαρίου.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» είναι Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο και ιδρύθηκε το 1988 από γυναίκες που είχαν νοσήσει από τον καρκίνο του μαστού.
Σκοπός του Συλλόγου είναι :
  • Η Οργανωμένη Αλληλοβοήθεια και η εκπαίδευση εθελοντριών
  • Η Ψυχοκοινωνική Στήριξη τόσο της γυναίκας που νοσεί, όσο και των μελών της οικογένειάς της
  • Η Ενημέρωση του γυναικείου πληθυσμού πανελλαδικά για τον καρκίνο του μαστού και τις μεθόδους πρόληψης-έγκαιρης διάγνωσης
  • Η Ενημέρωση των γυναικών με καρκίνο του μαστού για τα Δικαιώματα τους (ασφαλιστικά, παροχές ταμείων, εργασιακά)
  • Η Διεκδίκηση ποιοτικής φροντίδας των ασθενών
Το επιστημονικό του έργο σχεδιάζεται και συντονίζεται από ειδικούς επαγγελματίες ψυχικής υγείας και πιο συγκεκριμένα από μία Κοινωνική Λειτουργό και τρεις Ψυχολόγους.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Κοινωνική Λειτουργό κα Ελένη Λέκκα για τον εποικοδομητικό διάλογο που είχαμε και τις χρήσιμες πληροφοριες που μας έδωσε, θέτοντας έτσι τις βάσεις για μια καλή συνεργασία.
Στο Δίκτυο λειτουργούν Γραφείο Διαμεσολάβησης, Τράπεζα Χρόνου , Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικό Συσσίτιο και Κοινωνικό Παντοπωλείο.
Το Κοινωνικό Συσσίτιο λειτουργεί στα πλαίσια του Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Αιγάλεω-Χαϊδαρίου και εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του «ΕΣΠΑ 2007-2013».



Καλούμε όλες και όλους όσους επιθυμούν να συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια αλληλεγγύης και ανθρωπιάς να έρθουν σε επικοινωνία με το Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Αιγάλεω-Χαϊδαρίου και στην ηλεκτρονική διεύθυνση (www.domesaigaleohaidari.gr ). 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου