Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Στα πλαίσια της δικτύωσης με φορείς και υπηρεσίες, η Κοινωνική Λειτουργός του Κοινωνικού Παντοπωλείου και η Κοινωνική Λειτουργός του Κοινωνικού Συσσιτίου επισκέφτηκαν το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Δήμου Περιστερίου, με σκοπό να ενημερώσουν για τον τρόπο λειτουργίας και τα οφέλη των συμπολιτών μας από τις υπηρεσίες που προσφέρει το Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Αιγάλεω-Χαϊδαρίου.
Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Δήμου Περιστερίου απευθύνεται σε:
·         Παιδιά και εφήβους που εμφανίζουν δυσκολίες συμπεριφοράς στο σπίτι ή/ και στο σχολείο
·         Άτομα με ειδικές ανάγκες (νοητική υστέρηση, ψυχοκινητική καθυστέρηση, σύνδρομα)
·         Γονείς που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν σε θέματα αναπτυξιακής ψυχολογίας, να βελτιώσουν το γονεϊκό ρόλο τους και κατ΄επέκταση τη σχέση με τα παιδιά τους
·         Σε κάθε έναν έφηβο που νιώθει την ανάγκη ψυχολογικής υποστήριξης
·         Σε οικογένειες (που είναι σε κρίσεις ή χρειάζονται συμβουλές στήριξης)
Παρέχει:
·         Διάγνωση αναπτυξιακών διαταραχών
·         Διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση συναισθηματικών δυακολιών και προβλημάτων συμπεριφοράς
·         Διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση νευροαναπτυξιακών διαταραχών (π.χ. αυτισμός, διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας)
·         Συμβουλευτική γονέων, καθώς και ομάδες εκπαίδευσης γονέων παιδιών προσχολικής ηλικίας με προβλήματα συμπεριφοράς
·         Συνεργασία με φορείς που εμπλέκονται στη φροντίδα παιδιών και εφήβων
Ευχαριστούμε την κα Χαλιά Μαρία, Κοινωνική Λειτουργό, για την προθυμία της να μας υποδεχτεί στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας και να μας ενημερώσει για το έργο του.
Στο Δίκτυο Λειτουργούν Γραφείο Διαμεσολάβησης, Τράπεζα Χρόνου , Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικό Συσσίτιο και Κοινωνικό Παντοπωλείο.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο λειτουργεί στα πλαίσια του Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Αιγάλεω-Χαϊδαρίου και εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του «ΕΣΠΑ 2007-2013».



Καλούμε όλες και όλους όσους επιθυμούν να συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια αλληλεγγύης και ανθρωπιάς να έρθουν σε επικοινωνία με το Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Αιγάλεω-Χαϊδαρίου  στο τηλ. 210-53.20.551 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση (www.domesaigaleohaidari.gr ) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου