Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ »


ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ
 «ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική Ημερίδα με Θέμα «Πρώτες Βοήθειες και η αναγκαιότητα τους στη ζωή μας».
Η Ημερίδα διοργανώθηκε από την Τράπεζα Χρόνου Αιγάλεω-Χαϊδαρίου που ανήκει στο Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης των αντίστοιχων Δήμων.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013, στο πρώην 15ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω, όπου στεγάζεται και η Τράπεζα Χρόνου.
Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο κ. Ευάγγελος Αγγελακόπουλος, Επισκέπτης Υγείας-Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και Εκπαιδευτής ΤΕΙ-ΙΕΚ, ο κ. Αλέξανδρος Οικονόμου, Επιστημονικά Υπεύθυνος της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ, η Αναστασία Χριστοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός της Τράπεζας Χρόνου Αιγάλεω-Χαϊδαρίου και ο Μιχάλης Πιτροπάκης, Υπεύθυνος της Τράπεζας Χρόνου Αιγάλεω-Χαϊδαρίου.
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Δημοσιογράφος κ. Παναγιώτης Μαργαρώνης.
Χαιρετισμό στην Ημερίδα απηύθυνε η Αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αιγάλεω κα. Διονυσία Σιγάλα.
Την συζήτηση άνοιξε ο κ. Οικονόμου, ενώ η κα. Χριστοπούλου και ο κ. Πιτροπάκης παρουσίασαν τις Δομές του Δικτύου που λειτουργούν στους δύο Δήμους, δίνοντας έμφαση στον τρόπο λειτουργίας της Τράπεζας Χρόνου. Στη συνέχεια ο κ. Αγγελακόπουλος μίλησε για την χρησιμότητα των Πρώτων Βοηθειών στην καθημερινότητά μας και έκανε μια ολοκληρωμένη παρουσίαση για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να εφαρμόσουμε τις Πρώτες Βοήθειες.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών του Δήμου Αιγάλεω τον κ. Γεώργιο Ρουμελιώτη για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας των εγκαταστάσεων της Εθελοντικής Ομάδας για την επίτευξη αυτής της Ημερίδας.
Η Τράπεζα Χρόνου λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή 09.00 με 17.00 πληροφορίες και στο διαδίκτυο στην διεύθυνση www.txaigaleohaidari.gr.
Στο Δίκτυο Λειτουργούν Γραφείο Διαμεσολάβησης, Τράπεζα Χρόνου , Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικό Συσσίτιο και Κοινωνικό Παντοπωλείο.
Η Τράπεζα Χρόνου λειτουργεί στα πλαίσια του Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Αιγάλεω-Χαϊδαρίου και εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του «ΕΣΠΑ 2007-2013». 







Καλούμε όλες και όλους όσους επιθυμούν να συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια αλληλεγγύης και ανθρωπιάς να έρθουν σε επικοινωνία με το Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Αιγάλεω-Χαϊδαρίου στο τηλ. 210-53.20.551 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση (www.domesaigaleohaidari.gr ) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου