Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΛΟΓΩ ΑΚΡΑΙΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ


ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΛΟΓΩ ΑΚΡΑΙΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ

Το Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Αιγάλεω-Χαϊδαρίου και συγκριμένα το Κοινωνικό Συσσίτιο σε Συνεργασία με τον Δήμο Αιγάλεω και τον φορέα υλοποίησης την ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α., προσφέρει την φιλοξενία του σε άστεγους του Δήμου Αιγάλεω σε συνθήκες ακραίων καιρικών φαινομένων.
Όπως ορίζει η Πολιτική Προστασία σε συνθήκες παγετού ( θερμοκρασίες κάτω των 4 βαθμών κελσίου).
Η φιλοξενία γίνεται στους χώρους του πρώην 15ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω στην οδό Πελοποννήσου 3 στο Αιγάλεω από ώρα 21.00 μέχρι και 09.00.
Οι δομές θα είναι διαθέσιμες στους άστεγους του Δήμου Αιγάλεω.
Η φιλοξενία υποστηρίζεται από εθελοντές εργαζόμενους του Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Αιγάλεω-Χαϊδαρίου, από εθελοντές του φορέα υλοποίησης του Προγράμματος της ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α., από εθελοντές της ¨Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας¨ της ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α., από εθελοντές του Δήμου Αιγάλεω, με την υποστήριξη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Αιγάλεω και των Κοινωνικών Υπηρεσιών Αιγάλεω.
Το Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Αιγάλεω-Χαϊδαρίου αν και δεν διαθέτει Δομή Υπνωτηρίων, παρόλα ταύτα οι εργαζόμενοι και ο φορέας υλοποίησης ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α. δεν θα μπορούσαν να μην κινητοποιηθούν εθελοντικά καθώς στο Δήμο Αιγάλεω, εξυπηρετούνται συνάνθρωποι μας οι οποίοι είναι άστεγοι και ωφελούμενοι του Προγράμματος.
Εκτός από την φιλοξενία των συνανθρώπων μας παρέχονται εθελοντικά υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης από Κοινωνικούς Λειτουργούς ενώ προσφέρονται βραδινά γεύματα και ζεστά ροφήματα σε όσους το επιθυμούν.     
Στο Δίκτυο Λειτουργούν: Γραφείο Διαμεσολάβησης, Τράπεζα Χρόνου , Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικό Συσσίτιο και Κοινωνικό Παντοπωλείο .
Οι Δομές λειτουργούν στα πλαίσια του Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Αιγάλεω-Χαϊδαρίου και εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του «ΕΣΠΑ 2007-2013». 

Καλούμε όλες και όλους όσους επιθυμούν να συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια αλληλεγγύης και ανθρωπιάς να έρθουν σε επικοινωνία με το Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Αιγάλεω-Χαϊδαρίου στο τηλ. 210-53.13.321 (www.domesaigaleohaidari.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου